سوالات متداول

سـوالات مــتداول

تاسيس موسسات خدمات حفاظتي و مراقبتي از چه تاريخي رسميت قانوني يافت؟

تاسيس موسسات خدمات حفاظتي و مراقبتي به دنبال پيشنهاد ستاد كل نيروهاي مسلح به مقام معظم رهبري و حسب الامر فرمان ايشان از تاريخ ۱۷/۸/۸۸ حالت رسمي و قانوني يافت. تشكيل اين موسسات در تاريخ ۱۴/۹/۸۸ رسماً ابلاغ و در تاريخ ۲۲ آذر ماه ۸۸ در روزنامه رسمي منتشر شد. اگر چه اين موسسات پيش از اين نيز به ارايه خدمات مشغول بودند اما فعاليت آنها رسميت قانوني و حقوقي پيدا نكرده بودند. از تاريخ ۱۸/۸/۸۸ فعاليت آن‌ها به فرمان شد و رسميت قانوني يافت.

به طور كلي براي تاسيس موسسات خدمات حفاظتي و نظارتي چه شرايط و مداركي است و متقاضيان بايد از كجا شروع كنند؟

ماده ۱۸ آيين‌نامه ماده ۱۲۲ قانون برنامه چهارم توسعه مربوط به نحوه تاسيس موسسات خدمات حفاظتي و مراقبتي است. براساس اين ماده  اعضاي هيات مديره اين موسسات بايد حداقل ۵ و حداكثر ۷ نفر باشند كه دو نفر از آنان شامل رييس هيات مديره و مديرعامل موسسه الزاماً بايد از بازنشستگان عالي رتبه نيروهاي لشكري باشند. بعضاً در مواردي بازنشستگان كشوري نيز مورد پذيرش قرار مي‌گيرند.
از ديگر شرايط هيات مديره مي‌توان به: عدم سوءسابقه و پيشينه، عدم اشتغال به كار در نهادها و موسسات دولتي، كشوري و لشكري و نهادها و موسسات عمومي غيردولتي، تابعيت ايران و …  اشاره كرد.
همچنين حداقل مدرك تحصيلي هيات مديره فوق ديپلم است. عضويت بيش از ۲ نفر از يك خانواده نيز در هيات مديره موسسه ممنوع است. در شرايط مساوي خانواده ايثارگران، رزمندگان،‌ بسيجيان فعال و بازنشستگان انتظامي، نظامي و امنيتي براي تاسيس و مديريت موسسات خدمات حفاظتي و مراقبتي در اولويت هستند.
روال تاسيس اين موسسات نيز به اين شكل است كه هيات مديره بايد تقاضاي خود را به مركز انتظام استان متبوع خود ارايه دهد، اين درخواست به مركز انتظام پليس پيشگيري ناجا ارسال مي‌شود و در اين مركز مورد بررسي و اقدام قرار مي‌گيرد. هيات مديره بايد فرم‌هاي مربوطه را از جمله فرم‌هاي عدم سوءپيشنه، عدم اعتياد، تاييديه پزشكي، عدم پيشينه‌هاي امنيتي و… را تهيه و تكميل كنند. پس از تكميل اين فرم‌ها نظريه حفاظت اطلاعات نيز زمينه آن‌ها مي‌شود. پس تهيه و تاييد مدارك لازم، موسسه توسط مركز انتظام ناجا به اداره ثبت شركت‌ها معرفي مي‌شود و از اين طريق ثبت مي‌شود.

موسسات خدمات حفاظتي و مراقبتي از نظر حقوق و دستمزد تابع قوانين كجا هستند و آيا نظارتي در اين رابطه وجود دارد؟

اين موسسات، موسساتي غيرانتفاعي و غيرتجاري هستند و در تابعيت و كنترل نيروي انتظامي فعاليت مي‌كنند. اين موسسات از بخشنامه‌ها و دستورات ناجا تبعيت مي‌كنند، اما در بحث حقوق و دستمزد تابع قانون كار هستند. مركز انتظام بر نحوه و چگونگي پرداخت حقوق و دستمزد كاركنان اين موسسات و به طور كلي بر فعاليت آن‌ها نظارت كامل دارد. اين موسسات بايد ريز پرداختي‌هاي خود را كه از طريق سيستم بانكي انجام مي‌شود و همچنين فرم‌هاي بيمه و ماليات و ساير موارد قانوني را به رويت مركز انتظام برسانند. در صورتي كه تخلفي در اين رابطه وجود داشته باشد قطعاً با آن برخورد مي‌شود. مركز انتظام به صورت كارشناسانه بر قراردادهاي اين موسسات، نوع قراردادها و مبالغ آن‌ها دقيقاً نظارت دارد.
در صورتي كه كاركنان اين موسسات از نحوه پرداخت حقوق و مزاياي خود شكايت دارند علاوه بر اينكه حق آن‌ها در هيات‌هاي رسيدگي و تشخيص سازمان‌هاي كار استان‌ها محفوظ است، مي‌توانند از طريق مركز انتظام استان متبوع خود شكايت خود را رسيدگي كنند. مراكز انتظام استان‌ها به دقت موارد مطروحه را بررسي مي‌كنند و برابر قوانين و مقررات اقدام مي‌كنند.

برخورد با شركت‌هاي مختلف به چه صورت است؟

تخلف‌ها و شكايات در كميسيون مواد ۲۳، ۲۴ و ۲۵ آيين‌نامه ماده ۱۲۲ قانون برنامه چهارم توسعه مطرح مي‌شود. اعضاي كميسيون از رده‌هاي بالا هستند. اعضاي كميسيون بدويه شامل: فرمانده انتظامي استان يا جانشين وي، نماينده استانداري، نماينده دادستاني عمومي و انقلاب اسلامي، رييس حفاظت اطلاعات استان و رييس پليس پيشگيري استان، است. رييس اين كميسيون بر عهده فرمانده انتظامي استان يا جانشين وي است. اگر مشكل و شكايت در كميسيون بدويه حل نشود موضوع ارجاع مي‌يابد به كميسيون ثانويه. در اين كميسيون، رييس پليس پيشگيري ناجا، رييس مركز انتظام ناجا، نماينده دادستاني عمومي و انقلاب كل كشور، نماينده معاونت امنيت انتظامي وزارت كشور و نماينده حفاظت اطلاعات ناجا عضو هستند كه موضوع را بررسي مي‌كنند و نظريه نهايي را اعلام مي‌كنند. اين كميسيون نسبت به ادامه فعاليت موسسه اعلام نظر مي‌كند. در صورتي كه كميسيون ثانويه تصميم بر خلعيت موسسه نمايد اين موضوع به اداره ثبت شركت‌ها اعلام و از اين طريق موسسه محدود و مسدود مي‌شود.

سوالات عمومی

اخيراً مصوب شده است كه فعاليت‌هاي نگهباني صرفاً از كانال موسسات خدمات حفاظتي و مراقبتي تامين و انجام شود، اين موضوع را تشريح مي‌فرماييد.

در گذشته شركت‌هاي خدماتي تامين نيروي انساني، براي تامين نيروي انساني نگهباني محدوديتي نداشتند. اين شركت‌ها نگهبانان را با حداقل حقوق و با استثمار كامل در مجتمع‌ها و سازمان‌هاي دولتي و غيردولتي به كار مي‌گرفتند. از تاريخ ۱۷/۸/۸۸ و به دنبال ابلاغ مقام معظم رهبري، مقرر شد كليه خدمات حفاظتي و مراقبتي صرفاً از طريق موسسات خدمات حفاظتي و مراقبتي مشمول آيين‌نامه اجرايي ماده ۱۲۲ قانون برنامه چهارم توسعه انجام شود. لذا از تاريخ ۱۴/۹/۸۸ كه تشكيل موسسات خدمات حفاظتي و مراقبتي رسماً ابلاغ شد، به مدت ۶ ماه به شركت‌هاي تامين نيروي انساني و شركت‌هاي حفاظتي و مراقبتي كه به عناوين مختلف ثبت شده بودند فرصت داده شد كه خود را با اين آيين‌نامه‌ هماهنگ كنند و اگر قرار بر اين است كه كار حفاظتي انجام دهند با شرايطي كه در اين آيين‌نامه آمده است منطبق شوند. در اين راستا هماهنگي لازم با ادارات كار و ادارات ثبت سراسر كشور به عمل آمده است و اين مهم از طريق ستاد كل نيروهاي مسلط به آن‌ها ابلاغ شده است.

آیا سوالی دارید؟

_

لطفا سوالات زیر را بخوانید و اگر پاسخ به سؤال را پیدا نکردید، لطفا به سؤال خود را از طریق فرم زیر ارسال نمایید، ما در اسرع وقت به شما پاسخ خواهیم داد.

از ما بپرسید